Köp

Hur beställer man?
Skicka ett mail eller ring och och berätta vilket crib du vill ha. Alternativt att vi har träffats ute på nybygget där vi har ett visningshus, eller hembesök. Efter det mailar vi en specificerad offert med inkluderande avtal till dig som du får godkänna digitalt med bank id. Därefter mailar vi en orderbekräftelse.

Hur ser betalningsprocessen ut?
1. 25 % procent betalas vid skrivet avtal. (Om inte inte bygganmälan/ bygglovet går igenom hos kommunen så hävs avtalet i sin helhet. Ni får pengarna med handpenningen på 25% tillbaka i sin helhet minus eventuella omkostnader).

2. 50 % vid produktionsstart, (när bygganmälan eller bygglovet är godkänt). 

3. 15 % betalas när huset är klart. 

4. Resterande 10 % betalas efter att huset står på din tomt eller avsedd plats.

Leverans

Leveranstid?
Mellan 10-20 veckor, beroende på storlek och produktionskö.

Vilka kostnader tillkommer för transport?
Alla Crib transporteras på lastbil, beroende på storlek av lastbil och var i Skandinavien du bor så är det olika pris. När vi vet leveransadressen till dig kan vi ge dig ett fast pris på vägtransporten. Den inkluderar då trailer från vår fabrik till dig, inklusive transporttillstånd, ev följebil och  färjor. Crib 15 till Sthlm kostar: ca 25.000 Sek. 

Ingår kraning av huset till min tomt?
Kranlyft ingår till ett värde av 5.000kr. Vi hjälper till med att samordna leveransen med kranföretaget. Kostnaden att lyfta huset på plats med kran är främst beroende av avståndet från vägen till platsen där du önskar placera huset. Som exempel kan ett lyft på 10-15 meter hamna på ca 5.000 kr.

Installation

Vad behöver förberedas med grunden där mitt crib ska stå?
Det beror markförhållanden på din tomt. Är det plan mark så fungerar vanlig plintgrund. Beror också på vad kommunen ställer för krav. För korrekt offert, kontakta din lokala markentreprenör. Vi kan ge rekommendationer på markentreprenad. Plintgrund kostar i genomsnitt 1.000–1.500 kr per kvadratmeter byggyta.

Vi har köpt ett Crib 15 Black ed, Hur gör man med anslutning för el/ va och vad kostar det?
Grävning och dragning av el och VA kostar ca 1.500 kr per meter, medan inkopplingen när huset har levererats görs på några timmar. För att du ska få en budget som gäller just det hus du önskar på den plats du önskar behöver en kranentreprenör och en markentreprenör besöka dig. När väl huset kommer så ska marken vara helt förberedd, så ditt crib kan lyftas på plats.

Bygglov & Bygganmälan

Vad gäller för reglemente för de olika husmodellerna när det kommer bygganmälan och bygglov? 

Crib 8 Studio och Crib 15 Annex. 
Inget bygglov eller bygganmälan till kommunen krävs, dessa går under regler gällande friggebod under 15 kvm.

Crib 15 Bungalow och Crib 15 Minihus. 

För dessa krävs bygganmälan eftersom man behöver ansluta sig till vatten och avloppssystemet.

Crib 30 Original & Suite.

Normalt sett går crib 30 under attefallsreglerna på 30 kvm som komplementbostad. Vilket innebär att bara en bygganmälan till kommunen krävs.

*Bygglov krävs enbart då huset är första husbyggnaden på tomten. Man får då ansöka om att bygga fritidshus.
*Kunden tillhandahåller sin kommun med korrekta papper/ ritningar, som behöver tas fram för att bygganmälan/ bygglov ska gå igenom. Vi kan erbjuda plan/ fasad och sektionsritning mot en avgift på 10.000 Sek. Situationsplan ska kommunen tillhandahålla.

tillval & designändringar

Vad kan man göra för designändringar och hur mycket kostar det?
De olika modellerna som vi har på Container Crib är noga genomtänkta designkoncept. Men man får ändra på interiör/ fasadfärg för att det ska passa in i den miljö man tänkt sig. Vi har tre standardfärger man kan välja mellan utan extra kostnad. Vill man ha någon annan färg utöver standardfärger så kostar det följande:
- Crib 30 fasadfärg: 22.000
- Crib 30 interiörfärg: 11.000
- Crib 15 fasadfärg: 11.000
- Crib 15 interiörfärg: 5.500
- Crib 8 fasadfärg: 5.500
- Crib 8 interiörfärg: 2.200
*Färgändring sker enligt RAL färgkodsskala. 

Jag ser att ni har takterass på några av era renderingsbilder, kan man få det som tillval?
Vi gillar verkligen takterass på hus. Men gör inga takterasser i egen regi pga att det upptar för lång tid i produktionen och att frakten till kund blir dubbelt så dyr. Men vi föreslår väldigt gärna att ni tar kontakt med en lokal snickare som lätt kan sätta ihop en takterass på det platta och stabila taket.

Finns det möjlighet att få en spegelvänd planlösning, kostar det extra isåfall?
Ja det går att få och det kostar inget extra.

Kan man välja att huset levereras utan de massiva containerdörrarna?
Ja inga problem, ingen extra kostnad för det heller.